*   >> läser Utbildning artiklar >> science >> computers

Hur fungerar en extern hårddisk arbete

En extern hårddisk verkar vara en enkel teknik; koppla in den, lägga till några filer och ger dig iväg. Men du kan göra en hel del med en extern hårddisk, så du bör lära om teknik för att säkerställa att du får ut det mesta av din investering.
Extern hårddisk Mekanik Externa hårddiskar fungerar precis som en intern hårddisk, utom för det sätt de är anslutna. Externa hårddiskar är magnetiska hårddiskar med roterande skivorna som lagrar data. Ju snabbare enheten roterar, desto snabbare lagrar och hämtar data. Drive rotationshastighet mäts i varv per minut, eller RPM, och en typisk extern hårddisk skulle ha en 5400RPM eller 7200RPM hastighet. Medan anslutningstypen och lagringsbuffert båda påverka fillagring och hämtning hastigheter är körhastigheten den största variabeln i extern hårddisk prestanda. Review Säkerhetskopiera flera datorer att säkerställa att du alltid är skyddad i händelse av en dator fel eller hårddiskfel, bör du regelbundet säkerhetskopiera dina hårddiskar. Lyckligtvis kan externa hårddiskar säkerhetskopiera filer från flera datorer, så att du kan spara pengar genom att köpa en stor enhet att säkerhetskopiera alla dina maskiner. Du har normalt att ansluta den externa hårddisken till en maskin i taget, men du kan enkelt ansluta den till varje maskin i sin tur för att säkerhetskopiera dina data.
Lägg Backup Software Eftersom säkerhetskopiering av data är den primära användningen för externa hårddiskar Många kommer med sina egna backup-program. När du ansluter en extern hårddisk för första gången, kan du konfigurera dessa säkerhetskopieringsprogram för att berätta för dem vad som ska säkerhetskopieras, hur ofta att köra och hur man hanterar fillagring. Du kan använda program för säkerhetskopiering för att berätta för din externa hårddisk för att bara spara nya filer eller filer som du har ändrats sedan den senaste säkerhetskopieringen, minimerar backup tid och se till att du har den mest up-to-date filer. Denna programvara kan du också begränsa hur länge en backup lagras, om så önskas, och låter dig enkelt återställa dina filer bör du ha en hårddiskkrasch.
Arbeta med flera operativsystem Det är möjligt att använda en extern hårddisk med flera operativsystem. Det enklaste sättet att göra detta är att partitionera hårddisken och använda en separat partition för varje operativsystem. När du ansluter en extern hårddisk som har partitioner, visar upp det som två eller flera olika enhetsvolymer. Du använder en enhet volym för ett ope

Page   <<       [1] [2] >>
Copyright © 2008 - 2016 läser Utbildning artiklar,http://utbildning.nmjjxx.com All rights reserved.