*   >> läser Utbildning artiklar >> society >> environment

Orsak till våld i World

Våld är den extrema formen av aggression som mord, våldtäkt och misshandel. Nu dessa dagar våld snabbt utbrott över hela världen. Det finns inget sådant land där det inte finns något våld. För närvarande kan vi ta exemplet med Syrien där det finns ingenting men våldet. I Syrien började våldet i mars 2011 och sedan dess har mer än en lakh människor dödades. Våldet är mellan regeringen av presidenten Bashar al-Assad och de krafter som inte vill honom.

Sarin gas är färglös och luktlös vätska som används som ett kemiskt vapen i Syriens huvudstad Damaskus för att döda de rebelliska styrkorna, men användningen av kemiska vapen är förbjudet i världen. Även i Egypten finns våld på grund av parti president Mohhamed Morsi. Mohhamed Morsi avlägsnades av militären efter massprotester. Han var ordförande i Egypten Juni 30 - Juli 3 2013 och av anhängare av Mohhamed Morsi Våldet var spridda. Vi kan också ta exemplet med Pakistan, där talibanerna är utbrott våld som är en islamisk fundamentalistisk politisk rörelse i Afghanistan.

Även Indien är det bästa exemplet där dag våld utbrott. I Muzaffarnagar av Uttarpradesh våld utbröt mellan två gemenskap dvs muslimska och hinduiska där många människor dödades. Många politiker greps eftersom de anklagas för det. Chefen minister av UP Akhilesh Yadav inte kan kontrollera våldet. Det kan finnas många former av våld, såsom våldtäkt, kidnappning, fysiska trakasserier och det har blivit normalt fråga för människa. Och för Indien finns det ett stort problem att minska det gäller våldtäkt. Påskyndade domstolarna inrättades men det finns ingen kontroll över det.

Dessa är den viktigaste faktorn för våld:

politiska rimlig Det är den viktigaste faktorn för våld. De flesta av våld blossade av politiker. Historien är den huvudsakliga källan veta om orsaken till våldet. Till exempel Godhra upplopp i Gujarat, kommunala våld på Muzaffarnagar i Uttarpradesh där många hinduer och muslimer dödades. En Godhra upplopp var utbröt 2002 i Gujarat i cirka tre dagar. Vissa pilgrimer återvände från Ajodhya och under denna tid på Godhra Station de attackerades den 27 februari på ett tåg.

Hinduer trodde att muslimer anklagas för det område där 58 människor dödades. I detta upplopp var några social aktivist dödades också. Efter detta hinduer började döda muslimer och Sabarmati Express var utbränd. I detta upplopp cirka 790 muslimer och 254 hinduer dödades, 2500 personer skadades och 223 mer rapporterades saknade. I denna incident finns hand pol

Page   <<       [1] [2] [3] [4] >>
Copyright © 2008 - 2016 läser Utbildning artiklar,https://utbildning.nmjjxx.com All rights reserved.