*   >> läser Utbildning artiklar >> society >> environment

En ny fara hotar att slå Filippinerna!

PAG-ASA bekräftade i dag att en ny "Super" tyfon kommer att drabba Filippinerna när den gör landfall på lördag eftermiddag (3 Oktober). Den nya stormen sägs få fler regn och mycket starka vindar i Norther Luzon området inklusive Metro Manila. De sade att denna nya tyfon "Pepeng" är en mycket starkare än den förra tyfonen "Ondoy" i termer av vindintensitet. Ondoy är bara hälften av styrkan i Pepeng. Medan jag skriver om detta, fick jag ett sms från min vän Dennis som enligt CNN den kommande stormen är nu en kategori 5 Super tyfon. Jag är så rädd med denna kommande Tyfonen, vad mer är de från Marikina som hittills inte har återhämtat sig ännu från efterdyningarna av tyfonen "Ondoy". Vi måste verkligen be illa eftersom det är det enda vapen vi har under dessa kriser. Jag hoppas att koll på den kommande Tyfonen skulle ändra i morgon, jag ber inte för att det ska drabbade länder i närheten, men jag vill att det ska bara tyna bort. För alla människor i norra Luzon och de här i Metro Manila ta säkerhetsåtgärder, här är några tips som vi alla bör göra:

 • Store tillräckligt livsmedel speciellt kex, bröd, konserver och dricksvatten, vara säker på att dessa kan pågå i några dagar. Ris och nudlar för mig är inte den bästa mat för att lagra eftersom du fortfarande har att laga den.
 • Typhoons inbringar regn och vindar så se till att ha jackor, regnrockar, paraplyer och stövlar, om du skulle behöva det. Vi kan också använda en uppblåsbar säng i fall måste vi använda som en make-shift båten så att vi kan gå om någonsin vattennivån blir mycket hög i området, det är billigare än gummibåtar.
 • Store läkemedel för diarré, huvudvärk och bodyache. Omdömen
 • Se till att ditt hem är stark nog att stå emot potentiella byiga vindar och översvämningar. Om du är osäker på din plats så är det lämpligt att gå till de utsedda utrymningsområden i närheten. Omdömen
 • Förbered uppladdningsbara lampor, ljus och ficklampor vid bruna outs. Omdömen
 • Alltid håll ögonen öppna till nyhetsuppdateringar, så det är lämpligt att ha bärbara radioapparater. Omdömen
 • Om ditt hem är tillräckligt säkert, bara stanna inomhus före och under tyfonen att garantera säkerheten. Under tyfoner, måste vi vara försiktiga i venturing utanför, kan elektriska ledningar falla ner på gatorna och äventyra säkerheten. Samma sak gäller för fallande, eller ens flygande skräp, som är den vanliga orsaken till skador och förluster.

  Jag hoppas att dessa tips hjälper. Återige

  Page   <<       [1] [2] >>
 • environment

  Copyright © 2008 - 2016 läser Utbildning artiklar,http://utbildning.nmjjxx.com All rights reserved.