*   >> läser Utbildning artiklar >> society >> etiquette

& amp; quot; Hålla upp med den Joneses & amp; quot;

Har du någonsin hört klyschan "Hålla upp med Joneses"? Har du någonsin undrat varför namnet Jones valdes? Kanske beror det på att det är ett vanligt namn. Oavsett varför eller hur namnet kom till, det anstår ett gemensamt namn för ett vanligt problem. Formulera populariserades när en tecknad serie med samma namn skapades av serietecknaren Arthur "Pop" Momand. Denna catchphrase hänvisar till jämförelse med en granne som ett riktmärke för social kast. Att misslyckas med att "hänga med i de Joneses" uppfattas som visar socioekonomiska eller kulturella underlägsenhet (http://en.wikipedia.org/wiki/keeping_up_with_the_Joneses).

Jag tror att vi har alla stött på någon med denna "hänga med i de Joneses" störning. Det finns många termer som beskriver detta beteende dvs girighet, avund, svartsjuka eller ha begär. Är de fyra som ingår i de sju dödssynderna? Finns det en anledning till varför de kallas synder? Kanske beror det på att vissa människor kommer att göra nästan vad som helst för att vara som Joneses. Någon sa en gång, "Kopiering är den högsta formen av smicker." Är du smickrad när en släkting, vän, granne eller arbetskamrat komplimanger dig i ett andetag sedan kopierar du i nästa. Vad händer med dem som tyst kopiera de diskreta sådana. De lämnar inga uppenbara tips eller ledtrådar, men nästa sak du vet att de tillfälligtvis har samma bil, kläder eller ens samma hus. Ärligt talat är du smickrad eller är du irriterad? Känns det som om du har förlorat ditt autonomi eller din självständighet? Känner du din personlighet har blivit kränkta eller ska jag säga stulen?

Folk måste förstå att vad som menas för oss ska vi ha. Vad är vi inte kommer inte. Sluta försöka mentalt motivera att köpa den klänningen eller som passar eftersom Mister eller Misses Jones har en. Är Joneses kommer att betala notan? Varje individ har sin egen resa i livet; inte två personer som är exakt samma inte ens tvillingar. Så, hur kommer det sig att den person som kopierar lyckas övertyga sig själv om att de tyckte om idén först? "Herr. Jones köpte nya Mercedes SLR, jag har velat en för år han bara slog mig till det. "Låter det bekant? Jag tror att detta beteende kallas förnekelse eller vanföreställningar. Människor gör upp alla typer av ursäkter för att rättfärdiga detta beteende. Avund är en psykologisk fråga också känd som en mindervärdeskomplex. Många gånger folk med denna sjukdom don "inser att de har det. I sitt sinne det är normalt att vilja "Hålla upp Joneses. M

Page   <<       [1] [2] >>
Copyright © 2008 - 2016 läser Utbildning artiklar,http://utbildning.nmjjxx.com All rights reserved.