*   >> läser Utbildning artiklar >> society >> etiquette

Föräldrar: Lär ditt barn Manners

Idéer för föräldrar Undervisnings Manners Omdömen

Genom att lära ditt barn manners du ger honom möjlighet att interagera positivt med dem omkring honom. Undervisning ett barn gott uppförande kommer att hjälpa honom bli omtyckt och respekterad av såväl vuxna som hans kamrater, som kommer att ge honom mer förtroende, inrätta en positiv spiral.

Barn bör lära sig att gott uppförande innebär mer än att bara följa protokoll liknande som bestick att använda, och jämnare än att använda de rätta orden. "Snälla" och "tack" betyda så mycket mer när de sägs med äkta känsla.

Här är några idéer som hjälper dig att hjälpa ditt barn praxis hyfs:

Tabell manners- föregå med gott exempel, eftersom dina barn kommer för det mesta omedvetet plocka upp bordsskick från sina föräldrar . För extra roligt - och polska! - Schema speciella middagar för hela familjen där alla klär upp och tränar hans eller hennes bästa sätt. Det är bara ett spel - men som vi vet det bästa lärandet sker när barn roar sig.

Tack notes- har en speciell låda med noterar kort, skrivpapper, fina pennor och kuvert för att göra det lätt för ditt barn att skriva snabbt tackkort efter att ha fått en gåva eller när någon har gjort något trevligt för dem. Även i denna tid av elektronisk kommunikation, älskar alla att få en personlig, tankeväckande hand skriftlig anmärkning.

Thetone röst vi använder är lika viktigt som vilka ord vi säger. För att få denna idé över, kan du be ditt barn att säga samma mening i olika tonfall. Till exempel kan du be honom att säga, "Jag vill ha lite juice", i en krävande ton, en bossy ton, en trevlig ton och en gnälla ton. Om du spelar in detta i en bandspelare och spela upp till honom, kommer det att hjälpa honom lära sig att tala positivt utan gnäll eller ljud diktatorisk. Igen - gör det ett spel, och ta del själv också - så att lärandet sker i en rolig miljö.

Kom ihåg att vara artig för ditt barn. Om vi ​​glömmer att säga Please och tack när vi vill att våra barn att göra något för oss, hur kan vi förvänta oss att minnas när de vill ha något?

Telefon manners- när ditt barn närmar sig en ålder att vara gammal nog att svara i telefonen, varför inte spela spel som hjälper henne att förstå hur man talar artigt i telefon? Enkla fraser som "Vem vill du prata med" och "Bara en minut snälla," kommer att göra den som ringer känner sig bekväma - för att inte tala imponerad av din artiga barn!

Inverkan av TV och F

Page   <<       [1] [2] >>
Copyright © 2008 - 2016 läser Utbildning artiklar,http://utbildning.nmjjxx.com All rights reserved.