*   >> läser Utbildning artiklar >> society >> etiquette

Underhållande bestämmer vad du ska tjäna din Guests

One av de mest utmanande sakerna underhållande gäster är att veta vad man ska tjäna dem. Det finns en tendens att försöka vara allt för alla människor, och gör för mycket av allt. Detta hamnar slösa tid, pengar och food.The viktigaste beslut att göra när underhållande är: vilken typ av kvällen planerar du? Om det är en sitta ned middag, kommer menyn att vara annorlunda än om det är en cocktailparty, där gästerna kommer sannolikt bära runt en liten platta med äter samtidigt chatta med andra guests.
The cocktail stil parti är lättast att planera, men kan vara den mest utmanande att förbereda sig för. Maten är vanligtvis ett urval av aptitretare och plockmat. De flesta av oss har en eller två signatur rätter av denna typ ... de rätter som vi har fulländat, att vi tar till alla potlucks, och vi är kända för dem. Don t göra dem alla för samma händelse. Planera en meny runt en av dem. Om du bestämmer dig för att göra din mexikansk stil aptitretare som alla älskar bara planerar en mexikansk meny. Eller planera din meny tema kring en semester.
Oavsett tema du använder, begränsa vad du tjänar på hur mycket mat du behöver en part kan vara framgångsrik utan matlagning allt inklusive kök sink.One tumregel är att anta att varje gäst kommer att ha tre av en viss aptitretare. Tre cocktail köttbullar, tre tryffel, tre buffalo wings. Bestäm det ungefärliga antalet gäster, sedan multiplicera följaktligen att avgöra hur mycket av varje maträtt att förbereda sig. Jag planerar alltid för 2 3 extra gäster i mina beräkningar. Saker tenderar att jämna ut nicely.Another viktig regel är att tjäna en mängd olika livsmedel.
Några gäster kommer sannolikt föredrar vegetariska rätter, andra kommer att söka rätter utan ost. Ytterligare andra kommer att gå direkt till veggie diskens. Planerar du en fest med 12 totalt deltagare, kan jag göra sex aptitretare; två köttbaserade, två nedgångar (endast en med ost), en veggie /frukt bricka, en dessert).
Det kan tyckas som en liten spridning, men folk kommer att äta vad de serveras, och när dryckerna gå på buffébordet, och alla tallrikar och servetter, och vad heck, kasta in några skålar med blandade nötter, ditt bord kommer att vara rik och fullt, och ingen kommer att lämna hungry.A sista biten av råd är detta: om du planerar att betjäna en maträtt (eller rätter) som du aldrig har förberett innan, gör en provkörning innan festen.
De flesta av oss tenderar att finjustera recept för att passa vår smak, och läsa ett recept i en tidning eller på nät

Page   <<       [1] [2] >>
Copyright © 2008 - 2016 läser Utbildning artiklar,http://utbildning.nmjjxx.com All rights reserved.