*   >> läser Utbildning artiklar >> society >> environment

Öar som kan försvinna på grund av globala Warming

Många öar nära havsnivån är på väg att försvinna inom den närmaste framtiden på grund av stigande havsnivåer. Huvudorsaken till detta försvinnande är den globala uppvärmningen. Enligt forskning, har den globala temperaturen stigit snabbare under den industriella ålder på grund av utsläpp av växthusgaser som koldioxid, lustgas, etc. Omdömen

Här är en lista över öar som påverkas av stigande havsnivåer. Några har redan försvunnit Omdömen

Lohachara och Suparibhanga Islands. Dessa indiska öar, där mer än 10.000 människor levde, har redan försvunnit i havet (Bengaliska viken).

Forskare som har studier detta fall försvinnande har tillskrivits orsaken till den globala uppvärmningen.

Bermeja Island: Denna lilla ö som var nära Mexikanska golfen redan har försvunnit i havet. Det framträdande på kartorna som används mellan 16 och 19-talen.

CarteretIslands: Dessa öar är också känd som Carteret Atoll, Tulun Islands eller Kilinailau Islands. De är belägna i södra Stilla havet. Dessa öar förväntas bli helt nedsänkt med 2015.

Paul Tobasi är atollen s distriktschefen och många miljögrupper vilket tyder på att ön kan försvinna på grund av den globala uppvärmningen.

Maldiverna: Det är en önation i Indiska oceanen. Den högsta punkten är bara 8 fot. Andra platser på ön är mycket lägre. Det havet stiger ytterligare, kommer denna ö att försvinna.

VanuatuIsland: Även kallade Republiken Vanuatu är en annan önation i södra Stilla havet som kan sänkas ned på grund av stigande havsnivån Omdömen

Tuvalu Islands:. Denna ö ligger mellan Australien och Hawaii i Stilla havet. Den högsta punkten är 15 fot.

Nästan 11.000 personer bor här. De märker att vattenlinjen rör sig närmare. De har redan börjat evakuera. Nya Zeeland har gått med på att bevilja sin tillflykt till 75 Tuvaluans varje år. Det uppskattas att denna ö kommer att försvinna inom 50 år från och med nu.

Kiribati Island: Denna ö är officiellt kallas Republiken Kiribati. Det ligger i den centrala tropiska Stilla havet. Kiribatiis upplever också stigande vattennivåer.

Marshallöarna: även kallade Republiken Marshallöarna är i mitten av Stilla havet. Denna ö kan bli ett annat offer av stigande havsnivåer.


Tonga Island: Officiellt känd som Konungariket Tonga, ligger i södra Stilla havet. Om havsnivån stiger, kommer sannolikt att påverkas ön.

Detta är bara några öar inför försvinnande. Det finns många fler obebodda öar som står inför försvinnande s

Page   <<       [1] [2] >>
Copyright © 2008 - 2016 läser Utbildning artiklar,https://utbildning.nmjjxx.com All rights reserved.