*   >> läser Utbildning artiklar >> health >> diet nutrition

Hur man kan minska din Natrium Intake

Förra året min äldre granne fick diagnosen hjärtsvikt. Det var en fruktansvärt, traumatisk tid för min granne och hans hustru, som hans tillbringade veckor på sjukhuset, nästan förlora sitt liv. Som är praxis i denna situation blev han tillsagd att sänka sitt natriumintag och var tvungen att hålla sig till en speciell diet. Under ett besök i hans hus såg jag honom äta ensam, en skål med låg natrium buljong och några låg natrium, torr, smaklös kex. Hans fru skulle äta sin vanliga mat vid ett senare tillfälle. Han förklarade för mig hur tråkigt och vardagliga hans diet hade blivit, men vilka val hade han? Med detta i åtanke bestämde jag mig för att skapa några låg natrium, smakrika, måltider förslag som skulle berömma sina kostråd. På så sätt han och hans fru kunde njuta av måltider som ett par.

Till frukost; färsk frukt med yoghurt. Blanda lite honung med yoghurt. Låg natrium granola eller försök hem. Havregrynsgröt med bär eller tärnad mix frukt Omdömen

Förrätter. makaroner och ost, använda låg natrium ost. Marinera kött med olja, citronsaft och kryddor innan tillagning. Gör såser med ut salt eller använd saltersättning. Använd låg natrium sojasås i små uppmätta mängder i såser.

Sallader; Tomatmozzarellasallad; färsk mozzarella är låg natriumhalt. Gör en vinägrett med rödvinsvinäger eller balsamvinäger och olivolja. Använd ingredienser som hackade färska örter, rödlök, kapris, oliver för att ge smak och konsistens. Använda kombinationer av frukt, sallad och grönsaker för att göra sallader, sedan lägga små mängder av ost. Lägg grillad kyckling eller fisk, krydda köttet med citronsaft och kryddor Omdömen

Stews. kock stuvningar på ett liknande sätt med användning av låg natrium buljong. Låt dem alltför häftigt, då skumma av fettet.

skaldjur; gör soppor med låga natrium buljonger, använda grönsaker som broccoli, purjolök, morötter. I stället för att använda grädde eller gräddfil att smaksätta, använda yoghurt.

stek; Använd låg natrium sojasås. Regelbunden soja är hög i natrium med låg natrium med ungefär hälften så mycket. Men på grund av dess fermenterad salt smak är det möjligt att använda mindre lågt natrium sojasås, men uppnå en god smak.

Salsas; göra salsas från frukt och grönsaker, till exempel; ananas, rödlök, koriander, paprika, jalapeno. Lägg vinäger och olja, kasta och låt stå. Servera med kött, ris eller pasta. Cook ris pasta och potatis utan tillsatt salt, men använder låg natrium buljong.

Page   <<       [1] [2] >>
Copyright © 2008 - 2016 läser Utbildning artiklar,http://utbildning.nmjjxx.com All rights reserved.