*   >> läser Utbildning artiklar >> health >> diet nutrition

Gravida mammor och deras Diet

En ny studie visar att gravida mammor som får för mycket i vikt under graviditeten kan sätta sina barn riskerar att bli tung senare i livet. "Bland de mer än 513,000 kvinnor och deras 1,1 miljoner barn studerade forskarna fann att kvinnor som fått mer än 53 pounds (24 kg) under sin graviditet gjort barn som var ca 150 gram (0,3 pund) tyngre vid födseln än spädbarn kvinnor som fått endast 22 pounds (10 kg). " I USA, kvinnor generellt få mer tyngd än rekommenderat under graviditet.
Institute of Medicine, en oberoende, icke vinstdrivande organisation som råder den amerikanska regeringen, säger normalviktiga kvinnor bör få 25 till 35 pounds (11 till 16 kg) under graviditeten, medan överviktiga och feta kvinnor bör få 11 till 25 pounds (5 till 11 kg). Tidigare forskning visar också de kvinnor som får för mycket i vikt under graviditeten löper risk att utveckla diabetes och högt blodtryck. Dessutom är det svårare att föda stora bebisar; de är mer benägna att fastna i förlossningskanalen eller behöver ett kejsarsnitt. Vanligtvis stora bebisar väger mer än 8 pounds och 12 uns.
Hög födelsevikt har satts i samband med risken för astma, allergier, och vissa typer av cancer. Enligt Dr David Ludwig, direktör av den Optimal Vikt for Life på barnsjukhuset i Boston, "fostret utvecklas i en onormal metabolisk miljö där det finns överskott blodsocker", "som skulle kunna förändra utvecklingen av vävnader, organ och kanske till och med ledningar av hjärnan som reglerar aptit och ämnesomsättning. "Detta är naturligtvis inte säga att gravida kvinnor bör vara på en diet, men de bör vara försiktig med vad de äter och de bör inte äta för mycket.
Gravid kvinna bör tala med sin läkare om kost och lära sig att balansera dessa graviditet cravings. © 2010 Projekt viktminskning. All rights reserved.

Copyright © 2008 - 2016 läser Utbildning artiklar,http://utbildning.nmjjxx.com All rights reserved.